miercuri, 19 martie 2008

Savarine

Ingrediente:

  • 5 oua (375 cal)
  • echivalentul in indulcitor a 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet fin (175 cal)
  • 1 lingura rasa de faina (35 cal)

Siropul:

  • 2 pahare apa
  • echivalentul in indulcitor a 200 g zahar
  • 3 linguri rom

Umplutura:

  • frisca sau quark exquisa amestecata cu indulcitor si vanilie si mixata cu robotul
  • dulceata de care va place
Total calorii:
cosulete: 585
sirop: 0
umplutura: depinde ce folositi (quarkul de la Exquisa are 48 cal/ 100 iar dulceata folosita de mine 17 cal/ 10 grame - aprox o lingurita)

1. Ouale se separa. Galbenusurile se freaca bine cu indulcitorul pana ce se obtine o crema spuma de un galben deschis la culoare. Albusurile se bat spuma tare.

2. Galbenusurile se amestecausor cu albusurile spuma si apoi la fel de usor cu pesmetul si faina. Se toarna in formele de savarina unse cu unt si tapetate cu pesmet.

3. Savarinele se coc la 160 grade Celsius pana ce prind o culoare aurie si trec de testul cu scobitoarea.

4. Intre timp se fierbe apa si indulcitorul. Se ia de pe foc si se adauga romul.

5. Cand savarinele sunt coapte, se aseaza intr-un vas mai inalt si se toarna siropul peste ele. Se lasa la rece pana ce siropul este absorbit in totalitate.

6. Inainte de a le servi pregatim umplutura. Taiem un capacel savarinelor si le umplem din belsug cu umplutura. Decoram si servim imediat.

Niciun comentariu: