Ingrediente blat:
pentru o tava de 16/ 23 cm
18 g de faina
15 g de cacao
3 oua separate
o lingurita de praf de copt 50 grame de zahar/ 5g de Splenda
vanilie
Se bat bine galbenusurile cu jumate din zahar/ indulcitor si vanilia (pana se albesc aproape si isi tripleaza volumul). Separat, se amesteca cacao cu faina si praful de copt.
Albusurile se bat spuma si apoi se adauga restul de zahar/ indulcitor.
Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile si apoi cu ingredientele solide.
Se pune preparatul intr-o tava cu hartie de copt si se coace la 190 de grade 6-10 minute (rulada trebuie sa isi revina la forma initiala daca e apasata cu degetul).
Se scoate din cuptor si se acopera cu un propsop umed.
Separat pregatim siropul: cafea tare+ rom+ indulcitor
Si apoi crema: branza alba (eu am folosit Exquisa quark)+ vanilie+ indulcitor/ zahar dupa gust.
Se insiropeaza bine rulada, se unge bine de tot cu crema (200 de grame am avut eu), se ruleaza cu grija, se ruleaza in folie alimentara apoi si se da la frigider cateva ore.
Varianta facuta de mine are 405 g si 455 de calorii in total.
marți, 6 mai 2008
Almost Tiramisu (light)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu