miercuri, 29 octombrie 2008

Airy vanila cherry chocolate cake




Blat
4x24 cm
340 g ciocolata amara
6 lg apa
12 oua separate
250 g zahar
2 lg cacao



Apa si ciocolata se pun pe foc mic pana se topeste.
Galbenusurile si 120g de zahar se bat cam 5-10 minute pana se albesc
Se amesteca ciocolata cu galbenusurile.
Albusurile se bat spuma si se adauga incet restul de zahar.
Se incorporeaza usor albusurile in amestecul de mai sus.
Tavile se ung cu unt si se pune hartie de copt doar pe fundul tavii.
Se coc la 175 grade 15-18 minute pana se formeaza crusta deasupra.
Se pune hartie de copt pe o tava, si se scoate cu grija blatul, se deslipeste hartia de copt, se intoarce si se pudreaza cu cacao. Blaturile se baga in congelator pentru 1-2 ore.

Crema de vanilie
400 g crema de branza (amestec mascarpone, cream cheese)
150g zahar pudra
5 plicuri de vanilie bourbon
200 g smantana de frisca

Crema de branza se amesteca cu zaharul si vanilia. Frisca se bate spuma si se amesteca cu branza.

Sos de cirese
160 ml vin de Porto (rosu, dulce)
100 g de zahar
400 g de visine
20g amidon
apa rece
Primele 3 se pun pe foc. Cand zaharul e dizolvat, se adauga amidonul amestecat cu apa. Se lasa pe foc pana devine inchegat si lucios. Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.

Se scot blaturile din congelator, se pune un strat de crema, apoi cirese/ blat, crema, cirese...


Niciun comentariu: