vineri, 23 mai 2008

Black Forest

Provocare...... Stiam ca pot, nu stiam cand o sa imi fac curaj.
Dar am invins-o. Se putea mai elegant, se putea mai repede, dar e mai placut cand iti admiri munca printre prea multe vase murdare, plina de crema din cap pana in picioare. Dar, ai reusit.










Ingrediente
Biscuite:
1 ou mare
10 g de cacao
20 g de zahar
20 g de faina
Oul si zaharul se bat bine, pana se obtine un amestec spumos si alb. Cu o lingura de lemn, incorporati usor faina amestecata in prealabil cu cacao. Se pune intr-o tava de 20x20 cm (cu hartie de copt) si se coace 15 minute la 180 grade.

Mousse de ciocolata neagra:
100 g de ciocolata neagra (70% min)
100 ml lapte
200 ml frisca
5 g de gelatina
50 g de zahar (eu nu am pus pentru ca mi se parea prea dulce)

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece. Laptele se pune la fiert, apoi se adauga peste gelatina topita. Ciocolata se topeste pe bain mare si se adauga laptele peste ea in fir subtire, mixand permanent. Dupa ce se raceste se incorporeaza frisca (nu o bateti de tot sa nu fie prea spumos amestecul).

Mousse de ciocolata alba:
200 g de ciocolata alba
150 ml lapte
5 g de gelatina
200 ml de frisca

Laptele se pune la fiert apoi se adauga peste gelatina pusa la inmuiat. Ciocolata se topeste pe bain mare si apoi se amesteca cu laptele si gelatina. Cand se raceste se incorporeaza frisca (nu o bateti de tot ca sa nu fie mousse-ul prea spumos).

Peste biscuite, se pune in strat gros mousse de ciocolata alba. Se baga la frigider cateva ore. Apoi se pregateste mousse-ul de ciocolata neagra si se adauga si el in strat gros peste cel alb. Se da la frigider din nou. Peste prajitura se adauga apoi cirese sau capsuni si jeleu colorat de fructe preparat conform instructiunilor de pe pachet.

Niciun comentariu: