luni, 3 noiembrie 2008

Quiche



Quiche - o mancare cu nume ciudat, dar extrem de savuroasa si usor devorata de toti cei carora le-am servit-o pana acum, copii si adulti de-o potriva - mai putin de Carina, conservatoarea familiei.
Reteta combina gusturi si arome incantatoare: foietaj crocant, amestec de branzaturi, sunca si ceapa verde care e punctul ei forte.

Aluat foietaj - din cantitatea obtinuta se pot face doua tavi de 30 cm diametru (de pizza sau tarte).
Se intinde aluatul in functie de marimea si forma tavii, se inteapa cu furculita si se coace la 200 grade pana se rumeneste.



Topping - pentru 1 tava
2 oua
50 g de smantana
30 ml lapte
300 g de sunca la alegere (eu folosesc mai multe tipuri)
100g de ciuperci calite in ulei de masline sau unt
chedar, mozarela, ementaler
2 cepe verzi
sare, piper dupa gust

Se amesteca, se toarna peste crusta coapta si racita, se presara cu parmezan si se da la cuptor la 175 grade pentru aprox 30-40 de minute sau pana toppingul e inchegat si rumenit.
E o minune si calda, dar mai ales a doua zi cand toate aromele se amesteca.

Niciun comentariu: