1. In microunde
Se spala cartofii, se lasa coaja pe ei si se taie in felii subtiri, egale (2mm). Se unge usor cu ulei o farfurie, sau un alt vas pe care il folositi in MU si se aseaza felii de cartofi intr-un singur strat. Se presara sare si alte condimente si se lasa in MU, 3-6 minute pe max. In jur de 4 minute dureaza, dar fiti cu ochii pe ei.
2. In ulei
Se pregatesc cartofii ca si mai sus, dar fara coaja si felii cat mai subtiri si se prajesc, in portii mici in ulei extrem de fierbinte 3-4 minute. Se scurg pe servetele si se sareaza/ condimenteaza dupa pofta inimii.
3. In cuptor
Se pregatesc la fel ca mai sus si se baga la cuptor, 180 de grade, intr-un singur strat pe hartie de copt unsa cu ulei, pentru 10-20 de minute.
4. In cuptor
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade.
Se topeste putin unt. Se pregatesc separat condimentele.
Cartofii se taie subtire si se usuca de apa cat mai bine
Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt un strat (cartofii se pot suprapune usor). Peste ei presarati condimente si putin din untul topit. Deasupra mai puneti un strat si repetati condimentarea si untuirea. - max 5 straturi si pe ultimul strat puneti unt. Acoperiti cartofii pentru 20 de minute. dupa 20 de minute, descoperiti cartofii si mai lasati-i in cuptor aprox 25 de minute sau pana se fac aurii.
5. Wedges
Cartofii se spala bine si se taie felii (de grosimea pe care o preferati) cu tot cu coaja. Se pun la fiert cu sare 10 minute. Se scurg bine de apa si se condimenteaza cu un amestec format din: un strop de unt sau ulei de masline, sare, paprika, rozmarin, piper (sau ce alte condimente doriti) si se dau la cuptor la 200 de grade, 30 minute neacoperiti.
6. Cubulete crocante
Se curata cartofii de coaja. Se taie in cubulete mici (latura de 1cm aprox). Se sterg bine de tot de apa (cu servete). Se pregateste separat amestecul de condimente (eu pun: sare, piper, paprika, rozmarin, piper). Se adauga condimentele peste cartofi si se freaca bine de tot. In wok, sau intr-o tigaie de teflon cu fundul mai gros se pune putin unt (1-2 lingurite) si apoi cartofii (untul nu trebuie sa se topeasca inainte de a adauga cartofii). Se pune capac si se lasa la foc potrivit, amestecand ocazional (usor sa nu ii stalcim) pana sunt facuti. Se lasa apoi fara capac, la foc putin mai mare pana se fac crocanti. Ii lasati cat de mult vreti fara capac, pana se fac cum va plac.
joi, 5 iunie 2008
Playing with potatoes-low calorie fries&chips
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu