vineri, 5 septembrie 2008

Marshmallow chocolate sandwich










Biscuite
113 g unt
50 de grame de zahar
68 de grame faina alba
68 de grame faina integrala
1 lgt praf de copt
vanilie, sare

Se mixeaza untul, saharul, vanilia si sarea cam 3 minute pana devine cremos amestecul. Se adauga apoi praful de copt si faina si se amesteca pana se formeaza o bila de aluat. Pe o suprafata ff bine data cu faina, se intinde aluatul de 5-6 mm grosime si se taie in forma de cerc (sau ce alta forma vreti/ aveti). Se coc aprox 15 minute la 175-180 de grade.

Chocolate caramel ganache
120 ml smantana dulce
5 caramele
140 de ciocolata amaruie (70%)
rom
Baileys caramel
Se pune smantana impreuna cu caramelele pe foc mic-mediu si se amesteca pana caramelele sunt topite. Se ia de pe foc si se adauga toata ciocolata si se amesteca pana se topeste toata iar amestecul devine gros si lucios.

Marshmallow mousse
134 g zahar
120 ml apa rece
8 g gelatina
170 g de miere
cacao
rom

60 ml apa se pun intr-un vas inalt impreuna cu gelatina si se lasa deoparte. Restul de apa, zaharul si mierea se pun intr-un vas si se pun pe foc (mic). Se lasa sa fiarba FARA sa amestecati, pana cand se atinge "soft ball stage" - daca picurati din amestec intr-un pahar cu apa rece, amestecul se incheaga usor si intre degete se face o bila moale de caramel.
Cu mixerul la putere mica se toarna siropul de miere in fir subtire peste gelatina. Apoi se mixeaza pe putere maxima a mixerului inca 8-10 minute sau pana ce amestecul se desprinde de pe peretii vasului si se concentreaza in jurul mixerului. Se adauga cacao si rom si se amesteca din nou la putere mica (puneti cat cacao/ rom vreti)

Asamblare
Peste biscuite se pune un strat generos de ganache si se da la frigider cam 10 minute sa se intareasca. Apoi se adauga mousse (eu am folosit un sprit de ornat pentru asta). Deasupra se pune inca o lingurita de ganache sau ciocolata topita simpla. S baga la frigider pentru inca 10 minute si gata.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce yumi arata!!!
Cate ai papat? hi hi

Lou

Anonim spunea...

mooaaaammmmmaaaaa, anda, da ce minunatii faci tu! Daca aveam sub 18 ani iti propuneam sa ma adopti. As fi fost un copil cuminte: as fi papat TOT din farfurie. As fi lins si blidul! :) Felicitari! Te admir!