luni, 22 septembrie 2008

Three mousses cake


Blat
Am folosit blatul de aici , doar ca in loc de 70 faina alba si 70 integrala am folosit 60 din fiecare si 30 de grame de cacao.

Mousse mascarpone-cafea
1 ou separat
25 g de zahar
55 g mascarpone
75 ml frisca
1 lgt gelatina+1 lg apa rece
cafea+ kahlua (25-30 ml)

Se bate bine zaharul cu branza mascarpone, apoi se adauga galbenusul.
Gelatina se pune la umflat si apoi se topeste 5-10 sec in microunde. Se adauga gelatina, cafeaua si kahlua peste mascarpone. Apoi se adauga albusul batut spuma si frisca batuta spuma.



Mousse de ciocolata amara
Pate a bombe
1 galbenus
38 g zahar
19 ml apa
9.5 g miere

Galbenususl se bate bine. Restul se pun la fiert pana ating the soft ballstage (nu se amesteca).
Se toarna siropul fierbinte peste galbenus mixand in continuu si cu graija sa nu sara tot siropul pe marginile vasului sa se intareasca.

28 g pate a bombe
2 g gelatina
50 g ciocolata amara
112 g frisca
rom

Se pune la umflat gelatina, se adauga peste 2 linguri de frisca si se topeste in microunde. Se bate restul de frisca si se amesteca cu gelatina. Se adauga apoi la amestec pate a bombe si apoi ciocolata topita si racita



Mousse caramel

170 ml smantana dulce
vanilie
45 g zahar
60 g galbenusuri (1prox 4)
1-2 g gelatina
Se fierbe smantana in timp ce se topeste zaharul. Se adauga frisca peste zaharul topit si se repune pe foc pana se dizolva complet caramelul. Se adauga amestecul caramel peste galbenusuri amestecand continuu si se pune totul pe foc 1 minut pana ce crema imbraca lingura. Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita. Se amesteca si se raceste la temperatura camerei.

Asamblare
Intr-o forma cu fund detasabil, se pune o bucata de blat de ce grosime vreti, se insiropeaza cu cafea si kahlua. Se pune un strat de mousse mascarpone - cafea. Se lasa la frigider sa se aseze (intre timp se face urmatorul mousse). Se aseaza peste prajitura un strat de mousse de ciocolata amara si se repune in frigider cateva minute. Apoi se toarna mousse caramel si se lasa peste noapte in frigider.

Niciun comentariu: