duminică, 18 mai 2008

Crema Caramel

Ingrediente
Sirop de caramel (reteta mai jos)
3 oua
250 ml smantana dulce
100 g ciocolata neagra
40 g de zahar
capsuni
rom

Sirop de caramel
100 g de zahar se pun pe foc cu cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba pana cand prinde culoare de caramel. Apoi se adauga usor (cu graija ca sare) smantana si se amesteca/ fierbe pana se dizolva tot caramelul.

Se incalzeste cuptorul la 179 de grade si se pune inauntru o tava/ oala cu apa pentru bain mare suficient de mare cat sa incapa vasele in care veti pne crema.
Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si isi maresc volumul.
Smantana se pune pe foc si dupa ce incepe sa fiarba se adauga peste ciocolata. Cand ciocolata e topita se mai pune putin pe foc amestecul. Se adauga rom si se amesteca cele 2 preparate.

In pahare/ castronele se pune: o lingura de sirop, cateva felii de capsuni si apoi cateva linguri din crema de mai sus.
Se pun recipientii in tava din cuptor pentru aprox 35 de minute. Se lasa sa se raceasca, si se scot din pahare. Ca sa fie mai usor de scos, puteti baga fundul recipientului in apa rece sau cu o scobitoare sa desprindeti usor de pe margini crema.


Niciun comentariu: