duminică, 8 iunie 2008

Asian chicken and eggplant

450 g de vinete taiate in forma de bete mai groase
150 de grame de piept de pui toca
2 cepe verzi
2 catei de usturoi
ghimbir proaspat feliat
3 lg sos de soia
pasta de fasole iute
1/ 3 cana stock de pui (sau apa+condimente de pui)
1 lgt otet de orez
1 lgt de zahar
1/2 lgt amidon
1 lg de apa

Vinetele se pun in wok cu sare, cu capac si se lasa la foc mic pana se inmoaie.
Se dau deoparte.
In wok se pune o lingurita de unt si pieptul de pui. Cand pieptul s-a albit, se adauga ceapa taiata
mic, usturoiul, ghimbirul si pasta de fasole iute.
Dupa aprox 5 minute, se aduga vinetele si restul de ingredinte in afara de apa si amidon.
Se amesteca apa cu amidonul si se pune peste mancare. Cand sosul s-a ingrosat se ia de pe foc.
Se poate servi asa sau cu orez.

Niciun comentariu: