joi, 4 septembrie 2008

Aluat de pizza perfect

Baza
292 g de faina
1.5 lgt drojdie uscata
1.5 cani apa calda (360 ml)
2 lg ulei masline
oregano (eu pun muuuult)
Se amesteca bine toate ingredientele de mai sus si se lasa la dospit pana isi dubleaza (sau chiar tripleaza) volumul - poate dura si 2-3 ore in functie de temperatura camerei.

Cand baza a crescut suficient, se aduga 270 g de faina si sare, se framanta bine pana devine neted si elastic.
Daca pizza se face atunci, aluatul se pune la crescut pana isi dubleaza iar volumul. Daca nu se foloseste atunci, se imparte in portii si se ingheata. Dupa dezghetare, el se lasa la crescut si se foloseste ca cel proaspat.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, se unge tava de pizza cu ulei de masline si se intinde foaia de pizza, dar NU cu sucitorul ci tragand usor de el cu mainile (iese mult mai fraged asa).
Peste aluat se pune sos de pizza si ce doreste fiecare. Se coace la 220-230 de grade pana se face aurie pe margini. Cuptorul trebuie incalzit cu 20-30 de minute inainte de coacere si e de preferat sa folositi tava de pizza speciala - cu insertii de piatra de copt pe spate.

Niciun comentariu: