miercuri, 29 octombrie 2008

Matcha Earl Grey Cake


6 ani de fericire, 6 ani de impliniri, 6 ani de cand a inceput viata mea.
La multi ani printesa iubita!
Asa cum ea, iubita mea e speciala si minunata, prajitura de ziua ei trebuia sa fie deosebita.

Blat:
3x22/ 31 cm
160g faina de migdale
110g zahar pudra
40g faina
15g matcha
4 oua
4 albusuri
55g zahar
30g unt topit

Se mixeaza primele 5 ingrediente cam 5 minute.
Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul.
Se incorporeaza usor albusurile in primul amestec, iar apoi se adauga untul.
Se imparte in 3 tavi si se coace la 180 de grade 10-12 minute.

Sirop
250 ml apa
25 grame de ceai Earl Grey
zahar dupa gust

Crema Earl Grey
300 g smantana pentru frisca
15 g Earl Grey cu bergamota
330 g ciocolata alba



Se pune smantana pe foc mic. Cand da in clocot, se adauga ceaiul se acopera si se lasa la infuzat 10-15 minute. Se strecoara, se repune pe foc. Se da jos de pe foc si se adauga ciocolata amestecand pana se topeste complet. Se raceste la temperatura camerei, apoi se baga in frigider pentru minim 3 ore. Cand e f rece, se bate cu mixerul.

Ganache de ciocolata amara
portie dubla de aici


Niciun comentariu: