Am cautat, am adunat, m-am pregatit si razgandit - acum regret ca n-am facut dulche de leche pana acum. Un gust divin, o textura de vis, intregirea gustului de ciocolata - combinatia perfecta.
Reteta va veni in curand, dar eram atat de incantata de rezultat incat trebuia sa o impart.
Crusta (tava 20*20cm)
100 g de biscuiti graham sfaramati in food processor
25 g zahar
42 g de unt topit
Se amesteca si se aseaza in strat subtire in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 minute aprox la 165-170 grade.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.
Amestec cheescake
3-4 g gelatina
60 ml lapte
225 g crema de branza
2 oua
355 g dulche de leche
Se pune gelatina la topit in laptele rece. Se mixeaza crema de branza, ouale si amestecul de gelatina cam 2 minute. Se adauga dulche de leche si se amesteca usor dar bine de tot.
Se toarna amestecul peste crusta racita si se coace in cuptor intr-o tava cu apa fierbinte, la 165-170grade pentru aprox 45 de minute, pana mijlocul e stabil. Cheescakeul se raceste complet in tava pentru aprox 2 ore, iar apoi se baga la rece acoperita pentru macar 6 ore.
Topping
85 g ciocolata neagra
55 g unt
15 g miere
Se topesc toate pe bain mare, se lasa la racit 2-3 minute si se toarna peste cheescake. Se lasa 30 minute la intarit si apoi se taie cu un cutit ascutit si ud la fiecare taiere.
Dulche de leche
1. o cutie lapte condensat se pune intr-o oala pe bain mare si se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 40-50 minute, amestecand din cand in cand. Trebuie sa se ingroase si sa aiba o culoare caramel deschis.
2. 1 l de lapte
250 g zahar
1/2 lgt sare
pastaie de vanilie (optional)
Se pun intr-o oala cu cativa cm mai inalta decat nivelul laptelui. Se aduge la punctul de fierbere si se amesteca pana zaharul e dizolvat. Apoi, se da focul la minim (amestecul trebuie doar sa "bolboroseasca" usor) si se lasa la fiert aprox 3 ore. Rezultatul final trebuie sa fie grosut (se mai intareste dupa racire) si sa aiba culoare de caramel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu